Place Category: ДРУГИ>Хранително вкусова промишленост
ЛАКТИНА ООД е съдадена през 2000 година.
Офисът и производствената база се намират в гр. Банкя, в полите на Люлин планина, на 10 км. от София.
Основната дейност на фирмата е развойна, изследователска и производство на активни субстанции, стартерни култури (закваски) и други биологично активни продукти на млечна основа.
Екипът на фирмата е формиран от учени и специалисти с богат професионален опит в разработване и производство на лиофилизирани пробиотици и стартерни култури.
В изградените микробиологичен и физикохимичен център в ЛАКТИНА ООД се извършват анализи и научни разработки на продукти и технологии под ръководството на висококвалифицирани учени и производствени специалисти с дългогодишен опит в областта на млечната индустрия, медицината и микробиологията.
Изследователският екип на фирмата в момента включва четирима научни работници с докторска степен и три технически асистента с многогодишен лабораторен опит.
Производственият процес се провежда и контролира от квалифицирани оператори и технически персонал.
Продукти
Произвежданите от ЛАКТИНА ООД здравословни храни и биопродукти са нова генерация пробиотици и пребиотици, включващи щамове млечнокисели бактерии, които са специално подбрани съобразно техните функционални характеристики.
Особена роля сред млечнокиселите бактерии с пробиотична активност заема Lactobacillus bulgaricus – на неговите уникални качества се основават здравословните ефекти на голяма част от произвежданите от фирмата пробиотични продукти.
Най-популярни са пробиотичните продукти с ниско лактозно съдържание, които след многократни клинични изпитания в медицински университети и клиники са доказали здравословния си ефект “Лактофлор” – таблети и капсули – “Био плюс”, Про-диет”, както и такива с билкови добавки – “Биостимулатор с жен шен”, “Антистрес с жълт кантарион” и “Хепатобионт с добавка на розово масло”. Лактина и Кенди ООД създадоха съвместно нови иновационни продукти пробиотици– готови формули: “Actiflora+ Synbiotic (Pre/Probiotic) capsules”, “Actiflora Synbiotic (Pre/Probiotic) Chewable Tablets” и “Actiflora Synbiotic VCapsules”, които са одобрени след продължителни изпитания от FDA за реализация на пазара в САЩ.
Пробиотици
Фирма Лактина предлага нова генерация пробиотици с млечнокисели бактерии, изолирани от естествени природни източници в България, специално подбрани съобразно техните функционално – здравни характеристики. Известни са полезните свойства на млечнокиселите бактерии като основни биологични регулатори на храносмилателния тракт. В пробиотичните продукти на Лактина са включени комплекс от щамове Lactobacillus bulgaricus – с техните уникални качества и здравословни ефекти като: укрепване и стимулиране на имунната система, възстановяване на полезната чревна микрофлора, подобряване и нормализиране на процесите в стомашно – чревния тракт, които водят до подобрявне на здравето на хората и продуктивността на животните.
Произвежданите лиофилизирани пробиотични активни субстанции фирмата предоставя за окончателна търговска реализация и дистрибуция на Кенди ООД.
Особен интерес представляват наложилите се вече на местния и външен пазар продукти от серията “Лактофлор” – таблети и капсули – “Био плюс”, Про-диет”, както и такива с билкови добавки – “Биостимулатор с жен шен”, “Антистрес с жълт кантарион” и “Хепатобионт с добавка на розово масло”. Лактина и Кенди ООД създадоха съвместно нови иновационни продукти пробиотици– готови формули: “Actiflora+ Synbiotic (Pre/Probiotic) capsules”, “Actiflora Synbiotic (Pre/Probiotic) Chewable Tablets” и “Actiflora Synbiotic VCapsules”, които са одобрени след продължителни изпитания от FDA за реализация на пазара в САЩ.
Стартерни култури
Една от най-важните стратегически цели на фирмата е създаването на стратерни култрури (закваски) за млечната промишленост.
Началото е положено с мащабна изследователска работа в рамките на която бяха изолирани уникални щамове млечнокисели бактерии от екологично защитени високопланински резервати на България – планините Рила, Родопи, Пирин и Стара Планина. Те положиха основата за създаване на колекция от млечнокисели микроорганзими, които се съхраняват в замразено и лиофилизирано състояние, която непрекъсното се обогатява с нови щамове.
Голяма част от монокултурите са патентно защитени и депозирани в Националната Банка за Промишлени Микроорганизми и Клетъчни Култури, София, България.
Основен приоритет на фирмата е да предложи Български закваски за млечни продукти, които да допринесат за запазване на вековната традиция и автентичност на оригиналните продукти българско кисело мляко, сирене и кашкавал.
Фирма ЛАКТИНА ООД предлага за контрагентите си за чужбина също така и разнообразни комбинации от лиофилизирани стартерни култури разработени за производство на кисело мляко с твърд и разбит коагулум, с плодове или други добавки, както и за европейски сирена.
Предимства на културите ЛАКТИНА в сравнение с останалите фирми производителки:
-оригинален вкус, аромат и структура на традиционното кисело мляко твърдо и с разбит коагулум
-всяка отделна култура е със собствена идентичност, особено видовете кисели млека произведени със симбиотични млечнокисели култури
-не се използват генетично модифицирани млечнокисели микроорганизми
-специална група многощамови фагоустойчиви култури с участието на повече от по четири щама Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus
-изследователската програма на фирма Лактина включва разработване на стартерни култури, в които участват местни щамове млечнокисели микроорганизми от групата на Streptococcus thermophilus и Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus с доказана исторически географската идентичност и присъствие в природни източници от България и страни от Балканския регион.
КОНТАКТИ
Адрес: гр. Банкя ул. София №101
Тел.: 029977508;029971005;029971009;
e-mail: office@lactina-ltd.comNo Records Found
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Google Map Not Loaded
Sorry, unable to load Google Maps API.