Place Categories: ДРУГИ>Хранително вкусова промишленост, ДРУГИ, Производство и Хранително вкусова промишленостPlace Tags: завод за шоколадови изделия, шоколад на блок, шоколадови бонбони и шоколадови изделия
Завод за шоколадови изделия Станчо Колев е основан през 1991г. Заводът е разположен в покрайнините на град Габрово на площ от 18 000 кв. м. Оборудван е с шест автоматизирани линии за производство на шоколад на блок и шоколадови бонбони. Екип от технолози, инженери, техници и квалифициран персонал е зает с производството на висококачествени шоколадови изделия. Месечният производствен капацитет на завода е 1.5 млн. кутии шоколадови бонбони и 3 млн. шоколада.
За последните 25 години се утвърдихме като водещ, независим производител на шоколадови изделия в България. Разнообразието от шоколадови бонбони, луксозни бонбониери, шоколади, диетични и диабетични шоколадови изделия ни прави предпочитан доставчик за много търговски вериги в повече от 30 страни в света като САЩ, Канада, Япония, Швеция, Португалия, Израел и други. Разнообразието от шоколадови изделия, които произвеждаме може да се систематизира в следните категории.
Шоколадови бонбони
Заводът е специализиран в производството на белгийски тип, формови шоколадови бонбони и луксозни бонбониери с различен грамаж (112g – 320g), от млечен или натурален шоколад и различни пълнежи (лешников, фъстъчен, трюфел, орех, кафе, кокос и други). Имаме опит и практика в разработка и производство на изделия с търговска марка на клиента.
Шоколад на блок
Най – голям дял от производството на шоколад, имат серията KOLEFF XXI включваща стандартен млечен шоколад, млечен шоколад с ядки и серия от натурални шоколади, допринесли най-много за популярността на фирма “Станчо Колев”. Това е уникална серия от натуралени шоколади 100g, предлагащи вкус за ценителите на шоколада, с различен процент съдържание на какао, а именно 50%, 54%, 60%, 72% и 72% с бадеми.
Уникалната за българския пазар серия 200g шоколади: млечен, млечен с крисп и натурален.
Серия шоколади РИО с различни пълнежи: карамел, кокос, карамел и ядки.
Диетични и диабетични шоколади
Завод за шоколадови изделия “Станчо Колев” е отделил специална линия за производство на диетични и диабетични шоколадови изделия, които се произвеждат с натурален заместител на бялата захар, което прави продуктите подходящи за диабетици, за хора, които предпочитат или трябва да избягват консумацията на захар и за деца.
През 1991 година г-н Станчо Колев, който е дипломиран инженер-технолог, завършил Хранително-вкусовия институт в Пловдив и стопанско управление в Свищов, решава да създаде шоколадова работилничка за ръчно производство на кувертюри за сладкарската промишленост, които по това време се търсят, а предлагането е ограничено. Разположено в Габрово, той нарича новосъздаденото предприятие Станчо Колев. На следващата година г-н Колев разработва и внедрява технологичен процес за ръчно производство на шоколадови бонбони. Разработени са няколко вида бонбони, между които и прочутата Перла, изработена от бял шоколад с кокосов пълнеж.
Изтънченият вкус и достъпната цена на шоколадовите бонбони произвеждани от Станчо Колев, им осигуряват голям интерес и широка популярност сред любителите на шоколад в България. Поетапно се закупува оборудване и се изгражда цех за производство на шоколадови изделия. Производството на бонбони се разраства.
През 1995 година, привлечени от изискания вкус и възможностите на предприятието, търговци от Русия проявяват интерес да продават шоколадовите изделия на Станчо Колев на руския пазар. Оформят се изделия с характерни за руските любители на шоколад вкусове. Започва интензивен износ на шоколадови бонбони.
Успехът на висококачествените бонбони на Станчо Колев скоро дава основание на собственика да обмисли увеличаване на производствените мощности. Той решава да построи нова фабрика в покрайнините на град Габрово. Приходите от успешната работа с руските партньори се влагат в закупуване на производствено помещение и автоматизирани линии. Поетапно се изгражда завод, с три производствени сгради и шест автоматизирани линии за производство на шоколад на блок и шоколадови бонбони. През 1998 година новият завод завладява с изкушаващи шоколадови продукти.
Стремейки се да разшири продуктовата си линия, компанията разработва рецепти и започва производство на прочутата серия фини натурални шоколади “XXI век”. Серията е наречена “XXI век” като шоколадовото предложение на Koleff за новия XXI век. Серията натурални шоколади, сега наименувана “Koleff XXI” е с различно съдържание на какао, 50%, 54%, 60%, 72% и 72% с бадеми, което дава възможност на почитателите на шоколад да изберат любимия си вкус.
През 2000 година Министерството на икономиката удостоява Завод за шоколадови изделия Станчо Колев с приза “Златна мартеница” за най-добър български производител. Според г-н Колев “тази награда е заслуга на целия екип зает в предприятието”.
Висококачествените български шоколадови изделия добиват още по-широка популярност. Компанията разширява продуктовата си линия, произвежда и продава на различни партньори като в България така и в Европа, Азия Африка. По същото време шоколадовите изделия навлизат на пазара в САЩ. Жителите на САЩ високо ценят натуралните шоколади, серията шоколади 200g и разработените за американските ни партньори шоколади без захар.
За 10 годишния си юбилей Станчо Колев пуска на българския пазар серията диетични шоколади ЕЛЕГАНТ и диабетичната серия Koleff Sugar free.
Днес Станчо Колев ЕООД е водещ, независим производител на шоколадови изделия в България. Ние продължаваме да разработваме и въвеждаме нови изделия на пазара. Продуктите с марка KOLEFF са известни и харесвани в целия свят, всъщност в повече от 30 държави. KOLEFF ще продължава да предлага сладко изкушение и наслада на почитателите на шоколада.
КОНТАКТИ
Адрес:гр. Габрово ул. Рибарска №1
Тел.:066801088,066801089
E-mail:boynova@koleff.comNo Records Found
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Google Map Not Loaded
Sorry, unable to load Google Maps API.